Megújuló énünk „ellenségei”

 

Mandala 001

 

„Ha tudjuk, mit szeretnénk igazán, ahelyett, hogy alázatosan áment rebegnénk a világnak, amely közli velünk, mi az, amit igazán szeretnünk kellene – akkor élhet a lelkünk teljes életet.” Robert Louis Stevenson

Ha arra adjuk a fejünket, hogy a bennünk lévő kreativitás útjából eltávolítjuk a torlaszokat, akkor számíthatunk rá, hogy lesznek barátaink, rokonaink, akik le szeretnének beszélni arról, hogy alkossunk.

Minden embernek adott a kreativitás képessége, mert ez az energia az, ami létrehoz új dolgokat, megteremti az anyagi világot. A társadalmi elvárások, szokások, az oktatási rendszer, a mintázataink nem engedik mindig szabadon áramlani ezt az energiát bennünk. Ezt érzik azok a barátaink is, akik esetleg leszólják ébredező, alkotni vágyó énünket. Mert kritizálni könnyű, lépni és változtatni, kilépni a komfortzónából, félelmeken felülemelkedni sokkal nehezebb mutatvány. Így hát gátolt barátaink önmaguk igazolásaképpen, hogy miért is nem lépnek ők is a megújulás útjára, inkább leszólják azt, ami bennünk nyiladozni kezd.

Ezért vigyáznunk kell, hogy milyen emberekkel osztjuk meg megújulásnak indult énünk alkotásait, gondolatait, ötleteit. Biztonságra van szükségünk, hisz könnyen visszaránthatnak minket önmaguk gátolt énje mellé. El kell fogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, nem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, hogy milyennek kell lennünk és mit és hogyan kell csinálnunk.

Ha meghalljuk szívünk hangját, ha nem a társadalmi, családi, baráti elvárásoknak alkarunk megfelelni, akkor egyre tisztábban fogjuk érezni, hogy mit is szeretnénk létrehozni, hogyan szeretnénk megújulni.

Amikor eléggé erőssé vált bennünk a hit arra nézve, hogy mit is szeretnénk, akkor példát tudunk mutatni, segítséget adni másoknak abban, hogy ők is elinduljanak a megújulás útján.

Kreativitás ébresztő kérdés:

Kik azok az emberek az életemben, akiktől óvnom kell megújulni vágyó énemet?

Mai mantra:

Szívem gyengéd hangját követem.

 

Szeretettel: Győri Andrea 🙂

 

 

MandalaVarázsló Nap

MandalaVarázsló Módszer otthon

Mandala Színező

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.