Hol lakik a kreativitás?

 

Mandala 002

 

 

Anyagi világban élünk, azt hisszük el elsősorban, amit látunk. Ráadásul ez a látás is relatív, mert megegyezésen alapul. Ha valaki szépnek talál valamit, és elég sokan gondolják ezt, akkor mások is csatlakoznak hozzá. Így alakulnak ki a szépségideálok, amelyek koronként változnak.

 

De egyre többen vagyunk, akik érezzük, látjuk, azt a láthatatlan világot, amely hatalmas és végtelen, mélységes és magasságos. A művészek ebből a világból kapják az ihletet a műveik megalkotásához.

 

De nem kell művésznek lenni ahhoz, hogy érzéseinkkel, belső látásunkkal ellátogassunk ebbe a láthatatlan világba, és áthozzuk, formába, anyagba öntsük az elképzeléseinket. Alkotni valami szépet mindenki számára gyógyító, felemelő érzés. Valami megnyilvánul, ami csak rajtad, vagy rajtam keresztül akar megszületni. Senki más nem fogja azt úgy megalkotni, mint Te vagy én. Ez a szép benne. Minden alkotás egyedi, úgy, ahogy minden ember egyedi.

 

Azzal, hogy egyedit és csak ránk jellemzőt alkotunk, azzal gyógyítjuk magunkat. Az alkotás folyamata kidolgozza belőlünk azokat a lelki blokkokat, amelyek elengedésére eljött az idő. Energiánk áramlóvá válik, könnyedek és örömteliek leszünk.

 

De kreatív energiára van szükség bármilyen munka, feladat elvégzéséhez. Hogy átlássuk a nagy egészet, illetve a munkafolyamat során az ötletek akadálytalanul és könnyeden áramoljanak ki elménkből.

 

A mandalarajzolás során olyan részeinkkel kapcsolódunk, amelyek létezéséről csak sejtéseink voltak. Mindaz a szépség, finomság, ami egy nő lelkében benne van, kiáramlik a papírra, gyönyörű minták és színek formájában.

 

A folyamat végét megjósolni nem lehet. Sem azt, hogy milyen mintát fogunk rajzolni, sem azt, hogy milyen színekkel fogjuk kifesteni. Lehetnek elképzeléseink, de az adott pillanatban, amikor dönteni kell, ez átíródhat. És ekkor jönnek a csodák, a végén a rácsodálkozás, hogy jé, hát én ilyen szépet tudok rajzolni! 🙂

 

Szeretettel várlak a következő MandalaVarázsló Napokon, most már Budapesten is! 🙂

Győri Andrea 🙂

 

Ha tetszett az írás, oszd meg másokkal is!

 

 

MandalaVarázsló Nap

MandalaVarázsló Módszer otthon

Mandala Színező

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.