Gondolkodjunk egészségesen

 

Szeretetkód

„Egészségesen gondolkodni azt jelenti: élvezni a bőrünkön a simogató meleget, azt, hogy ki tudjuk húzni magunkat, tudatosan élvezni, ahogy a csontjaink mozdulnak a húsunkban.” Doris Lessing

Ha úgy döntünk, hogy eltakarítjuk a torlaszokat áradó kreativitásunk útjából, akkor a gondolkodásunkat kell megváltoztatni, gátló hitrendszereinket felszámolni. Ezek az új gondolatok új szokásokat szülnek, a régieket pedig elhagyjuk.

Ha így döntünk, akkor a kezdeti lelkesedés és sikerek után bizony számíthatunk arra, hogy újra kételkedni kezdünk megújulni vágyó önmagunkban.

A megújulás folyamata közben természetes, hogy időnként azt gondoljuk, hogy ez nekünk mégsem fog menni, hogy úgy érezzük, hogy az egésznek semmi értelme, és legjobb lenne feladni az egészet. Kételyeink jöhetnek belülről is, negatív lehúzó gondolatok formájában, vagy kívülről, a külvilág felől. Barátaink, családunk nem mindig nézi jó szemmel azt, ha hirtelen másképpen kezdünk el viselkedni, új szokásaink lesznek, miközben a régieket elhagyjuk.

Ilyenkor tudatosítsuk, és képzeljük el, hogy mi lenne jobb érzés: továbbra is gátolt kreativitással, unalmasan élni az életet, ahogy eddig, vagy megújulva, kinyílva szenvedéllyel szépet és újat alkotni. És újult erővel induljunk tovább, ha úgy érezzük, hogy az újat választjuk. Ne engedjük, hogy az önmagunkban való kételkedés tönkretegye a jelenünket és a jövőnket. Ne kövessünk el merényletet saját maguk ellen!.

Rajzoljunk, fessünk, táncoljunk, énekeljünk, zenéljünk, írjunk verset, regényt, novellát! 🙂

Kreativitás ébresztő kérdés:

Mely gondolataim, hitrendszereim azok, amelyek gátolják a kreativitásom kibontakozását?

Megerősítés:

Megengedem magamnak, hogy alkotókészségemet kibontakoztató gondolataim legyenek.

Szeretettel: Győri Andrea 🙂

 

MandalaVarázsló Nap

MandalaVarázsló Módszer otthon

Mandala Színező

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.