Ariadné Mandala

 

Ariadné Mandala

A görög mitológia szerint, Minós, krétai király szörnyű adóra kötelezte Athént: kilenc évente hét leányt és ifjút kellett feláldozni a labirintusban élő Minótaurosznak. Thészeusz, athéni ifjú elhatározta, hogy megöli a szörnyet. A többi ifjúval indult a szörny labirintusába. Indulás előtt még Ariadnétól, Minós király lányától kap egy gombolyag aranyfonalat és egy diadémot.

Continue reading

Mese a virágról és a kislányról

 

Ragyogás

Mese a virágról és a kislányról

A kislány a kristálytiszta víz fölé hajolt, és elkezdte vizsgálgatni magát. Sosem volt megelégedve az arcával. Voltak időszakai, amikor egyenes azt gondolta magáról, hogy csúnya. Annyira csúnya, hogy el kell bújnia az emberek elől, nehogy megijedjenek tőle… Aztán jöttek jobb időszakok, amikor elfeledkezett erről, mert az emberek, akikkel találkozott, kedvesen mosolyogtak rá. Akkor talán nem is olyan ijesztő az arcom – gondolta. Volt, aki még azt is mondta, hogy szép. Persze ezt már túlzásnak tartotta, és negédes kedveskedésnek, de azért a szíve mélyén örült neki, és reménykedett, hogy egyszer annyira szép lesz, hogy bátran és szégyenkezés nélkül mehet ki az emberek világába.

Ahogy nézegette a magát a vízben, felfigyelt rá, hogy egy csodás virág úszkál a víz felszínén. Gyönyörű rózsaszín virág volt, negédes illatot árasztott magából. Hatalmas zöld leveleken, lustán ringatózott a vízen.

Continue reading

Rajzoljunk együtt mandalát!

 

Mandala

 

Mandala rajzolás közben a psziché rejtett tájain kóborlunk. Láthatatlanul, észrevétlenül felkavaródnak lelkünk eldugott kis bugyrai. A rajzolás végére pedig kibuggyan, kitisztul mindaz, amire már nincs szükség…

Könnyednek, lazának érezzük magunkat, és az örömmel végzett munka kisimítja idegeinket és ráncainkat. Hölgyeknél ez utóbbi nagyon fontos tényező…

Continue reading

Ragyogás Mandala

 

Ragyogás

Ez a mandala a tiszta női minőséget képviseli, ami minden nőben benne van, függetlenül a külsejétől és a korától.

Az a tapasztalatom, hogy mélyen bennünk van ez a minőség. A társadalmi elvárások, szokások, a divattrendek akadályozhatják az energia hatásának láthatóvá válását. Másokat lemásolva éljük életünket, holott lehet, hogy szívünk mélyén egészen máshogy nyilvánulnánk meg, mint nők.

Continue reading

Angyal Mandala

 

Angyal

 

Angyal Mandala

Az angyal mandala azt a tiszta, segítő energiát képviseli, amely mindig a rendelkezésünkre áll. De mi emberek hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mindent egyedül, korlátolt emberi mivoltunkból kiindulva kell megoldani.

Continue reading

Szívvirág

 

Szívvirág nyaklánc

 

Ez a kis minta nem mandala ugyan, de nagyon kedves a szívemnek. Egyszerűségében szépséges.

Megszületésének története az, hogy egy csodás nyár eleji napon, amikor még nem volt nagyon meleg és kellemesen lengedezett a szellő, kimentem a házunk mögötti óriási kertbe. A fűnyírás igencsak régen volt már, és méteres réti virágok hajladoztak mindenfelé. Rengeteg mandulafa van a kertünkben, leültem az egyik alá, és magamba szívtam a nyarat: a fák, a virágok, a föld illatát. Bőrömet lágyan simogatta a szél.

Continue reading

Földanya Mandala

  02  

Földanya Mandala

Szeretném bemutatni közelebbről az egyik legkedvesebb mintámat.

A minta születésének folyamata úgy zajlik, hogy elkezdek rajzolni egy mandalát. Csupán annyi szándék van bennem, hogy ékszer mintát rajzolok-e vagy mandala képet. A méret és a beosztás más és más. Megrajzolom a mintát és menet közben megérzem azt is, hogy milyen színek díszítsék. Fontos, hogy nem kitalálom a gondolataimmal, hanem megérzem. Próbálgatom, mely színeket raknám össze, és ha nem érzek harmóniát, akkor másképp készítem.

Continue reading

Az “őrjítők”

 

Mandala 002

 

Most azt kérdezheted, hogy jön ide ez a cím egy ilyen harmonikus dologhoz, mint a mandala. Mindjárt elmesélem…

 

Az alkotás folyamata békét és nyugalmat kíván. Zajban, idegesen, dühösen nem lehet alkotni. Vagyis lehet, de az olyan is lesz…

Continue reading

Hol lakik a kreativitás?

 

Mandala 002

 

 

Anyagi világban élünk, azt hisszük el elsősorban, amit látunk. Ráadásul ez a látás is relatív, mert megegyezésen alapul. Ha valaki szépnek talál valamit, és elég sokan gondolják ezt, akkor mások is csatlakoznak hozzá. Így alakulnak ki a szépségideálok, amelyek koronként változnak.

 

De egyre többen vagyunk, akik érezzük, látjuk, azt a láthatatlan világot, amely hatalmas és végtelen, mélységes és magasságos. A művészek ebből a világból kapják az ihletet a műveik megalkotásához.

 

De nem kell művésznek lenni ahhoz, hogy érzéseinkkel, belső látásunkkal ellátogassunk ebbe a láthatatlan világba, és áthozzuk, formába, anyagba öntsük az elképzeléseinket. Alkotni valami szépet mindenki számára gyógyító, felemelő érzés. Valami megnyilvánul, ami csak rajtad, vagy rajtam keresztül akar megszületni. Senki más nem fogja azt úgy megalkotni, mint Te vagy én. Ez a szép benne. Minden alkotás egyedi, úgy, ahogy minden ember egyedi.

 

Azzal, hogy egyedit és csak ránk jellemzőt alkotunk, azzal gyógyítjuk magunkat. Az alkotás folyamata kidolgozza belőlünk azokat a lelki blokkokat, amelyek elengedésére eljött az idő. Energiánk áramlóvá válik, könnyedek és örömteliek leszünk.

 

De kreatív energiára van szükség bármilyen munka, feladat elvégzéséhez. Hogy átlássuk a nagy egészet, illetve a munkafolyamat során az ötletek akadálytalanul és könnyeden áramoljanak ki elménkből.

 

A mandalarajzolás során olyan részeinkkel kapcsolódunk, amelyek létezéséről csak sejtéseink voltak. Mindaz a szépség, finomság, ami egy nő lelkében benne van, kiáramlik a papírra, gyönyörű minták és színek formájában.

 

A folyamat végét megjósolni nem lehet. Sem azt, hogy milyen mintát fogunk rajzolni, sem azt, hogy milyen színekkel fogjuk kifesteni. Lehetnek elképzeléseink, de az adott pillanatban, amikor dönteni kell, ez átíródhat. És ekkor jönnek a csodák, a végén a rácsodálkozás, hogy jé, hát én ilyen szépet tudok rajzolni! 🙂

 

Szeretettel várlak a következő MandalaVarázsló Napokon, most már Budapesten is! 🙂

Győri Andrea 🙂

 

Ha tetszett az írás, oszd meg másokkal is!

 

 

MandalaVarázsló Nap

MandalaVarázsló Módszer otthon

Mandala Színező