Az “őrjítők”

 

Mandala 002

 

Most azt kérdezheted, hogy jön ide ez a cím egy ilyen harmonikus dologhoz, mint a mandala. Mindjárt elmesélem…

 

Az alkotás folyamata békét és nyugalmat kíván. Zajban, idegesen, dühösen nem lehet alkotni. Vagyis lehet, de az olyan is lesz…

 

Szóval lehetnek olyan családtagjaink, barátaink, akikre időnként azt mondjuk: megőrjít! Az „őrjítő” a legváratlanabb pillanatban töri ketté harmóniánk jól kiépített burkát. Olyankor csak rá lehet figyelni, csak ő a fontos, most és azonnal kíván segítséget kapni tőlünk. Most, amikor éppen alkotnánk.

 

Gátolt, kreatív énünk teremt magának olyan helyzeteket, amelyek alapból lehetetlenné teszik az alkotást. És ez miért is jó nekünk? Mert a kreativitás felszabadítása változással jár. És valljuk be, szeretjük az állandóságot, mert az biztonságot nyújt nekünk. Ezért aztán teremtünk az életünkbe egy őrjítőt, aki állandóan biztosítja nekünk a műsort, így az alkotás megint csak álom marad.

 

Nálam az őrjítő szerepét az anyám testesíti meg. Nincs nyílt cirkusz, vagy követelőzés, de negatív életszemléletével, egyetlen félmondatával tudja darabokra zúzni a harmóniát körülöttem. Ez akkor is így van, ha nincs a közelemben, mert sokszor azon veszem észre magam, miközben békésen rajzolgatok, hogy jaj csak fel ne hívjon, hogy elmondja, mire van szüksége, és hogy mije fáj…

 

Sokáig dühöngtem miatta, vádoltam, de rá kellett jönnöm, hogy csak én tudok változtatni ezen, tudatosan törekszem, hogy mind hosszabb időre megszülessen bennem a béke és harmónia. Hogy ne féljek a változástól, tudjak szembenézni a félelmeimmel és túllépni rajtuk. Így az alkotás folyamata is egyre zavartalanabb és békésebb lesz.

Szeretettel: Győri Andrea 🙂

Ha tetszett az írás, oszd meg másokkal is!

 

 

MandalaVarázsló Nap

MandalaVarázsló Módszer otthon

Mandala Színező

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.